Жестоко видео – Джейсън Мраз и гъдулка

Split Series – Jason Mraz – It’s a lovely day
Recorded: 22 November 2007

 

За поредна година Джейсън Мраз се нареди сред номинираните за „Грами“ 2009 в категория „Песен на годината“ с парчето „I’m Yours“ (автор – Джейсън Мраз). Грамофончето отнесоха Coldplay за песента си „Viva La Vida“.
Но кой е Джейсън Мраз, ни информира публикация в „internet Radio JOY“ със заглавие „Джейсън Мраз: Пътуването на живота започва с една дума – „НЕ“.

„Докато е на турне в Австралия преди няколко години, Мраз отваря сърцето и душата си за малките чудеса. „Когато бях в Австралия в хотела ми бяха оставили един пакет пълен с книги и CD-та – книги за будизма, за Бхагавад Гита, за християнството, за ученията на Сай Баба и „Автобиографията на Йога”. Всички тези книги, посветени на световните религии просто се появиха, без бележка към тях, дори такава от сорта „когато прочетеш, предай нататък”. Мраз се потапя в книгите и световната музика, което довежда до пътуването му до Индия и „писането на неща, за които никога не съм подозирал. До този момент си нямам ни най-малка идея кой ми изпрати този пакет. Искам да кажа ‘Това е моето Аз и това е причината да кривна от пътя и да започна да пиша така”.“

Цялата публикация – http://www.radiojoy.net/index.php?option=com_content&view=article&id=174%3A-qq&Itemid=31

7 thoughts on “Жестоко видео – Джейсън Мраз и гъдулка

 1. В края на това видео жената с гъдулката признава, че е от България. Заслушай се.
  Страхотен блог, радвам се, че го открих.)

 2. Здравей! в първия ми блог. )) Което, предполагам, оправдава детинската настървеност, с която се впуснах в публикации. Оказва се забавно. Иначе… сигурно съм забравила открехнат прозореца към блога ми, излязал е вятър, заметнал е завесите, слънцето е забило жило в телескопа и…, разконспирирана съм. Чета в твоя блог, защото е толкова жив, пъргав и провокативно списван, да поискаш повече, да узнаеш. Благодаря. И, радвам се, че ти харесва тук. )

  Така и не можах да разбера къде е снимано това видео (надявах се да разчета етикета на минералната вода, но уви…). Но финалният диалог ясно се различава:

  Дж. М. казва: Мерси, мерси боку.
  Гъдуларката: България! Не разбира.
  Дж. М.: България? Ааа… (сочи себе си) американ.
  Гъдуларката: Ааа… мерси.

 3. След цели 5 месеца от последния коментар, мога да ви кажа, че миналата неделя тази бабка я даваха по бТВ в предаването „Другата България“. Действието се развива в Париж. А клипчето е яко. 🙂 Поздрави!

 4. Трябваше да се сетя, Tisho. Мерси боку. 🙂

 5. За нищо – ако успееш да намериш запис на предаването, гледай го – беше интересно. А бабката е просто уникална… 🙂 Поздрави!

 6. Баба Еленка от Разград! 🙂
  Та баба Еленка гъдулира пред център Помпидур в Париж.
  Жива и Здрава, бабо Еленке!!! )

  П. П.
  Tisho, мерси боку, пак! )

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s